The Psychological Wellness Centre

community, healthcare / interior

additions & alterations

completed 2018

Royal Square Medical Suites, Irrawady Road, Singapore

 

An emotional sanctuary of for people in distress, this is the theme that guided the design of this mental well-being clinic. A rhythmic palette of earthy tone, neutral colours, resilient surfaces and visual repetitions of timber screens are employed in unison to help patients feel relaxed and reassured during their visits. Winged-chairs provides an additional sense of comfort and privacy while waiting. A backdrop of greenery neatly nestled within the wall within the waiting area aids in the mental healing process while the display of Star Wars paraphernalia is given centre-stage in the consultation rooms provides both visual as well as mental relief during consultation.

View more from:

,