Balmeg Hill

residential, apartment

on-going

Pasir Panjang Road, Singapore

 

This project is a 40-unit apartment development. The design takes inspiration from the roots of Balmeg Hill, where an abundance of greenery, water and other naturalistic elements all exist in harmony. The design re-imaged and infused this quality into the everyday events and spaces within the development. The design establishes this by orchestrating a cave-like tunnel entrance under a series of dense cascading green terraces, topped with a raised lap pool amongst this greenery, creating an experience akin to ‘swimming with a tropical forest’. A 5-storey apartment tower sits like a chiselled boulder amidst the cascading green and blue environment. A sustainable material palette of warm, earthy tones permeates the entire outdoor spaces and this quality is continued in the apartments.

View more from: